RacesResultsCreate raceMy tickets
Go back
Tors-Trophy-2021-WorldOfRaces-1.png

RaceDay - 11 fördelar med visuell tidtagning

2023-07-24 World of Races

RaceDay - Fördelarna med visuell tidtagning vid löplopp och andra tävlingar

När det kommer till tidtagning vid löplopp har traditionellt tidtagningschip varit det mest använda systemet. Men på senare tid har visuell tidtagning blivit alltmer populärt, och det finns goda skäl till varför fler och fler evenemangsarrangörer överväger att övergå till denna metod. Här är några av fördelarna med visuell tidtagning jämfört med tidtagningschip:

Bild från Bergeforsen

1. Visuell tidtagning är kostnadseffektivt

Visuell tidtagning är betydligt mer kostnadseffektivt än system där du använder tidtagningschip. Arrangörer behöver inte investera i dyra tidtagningschips och kan istället använda enklare tidtagningsmetoder som inte kräver extra utrustning.

Start på Ultimate Trail

2. Visuell tidtagning har en enklare hantering

Nummerlappsutdelningen går fortare om du slipper koppla ett chip till nummerlappen, och risker för förväxling av chip försvinner helt. Du slipper också den kostnad för borttappade chip som många tidtagningsföretag kräver, och du slipper jaga deltagare som glömt att lämna in chipen vid målgång.

78587562 529651040951069 3555855114289807360 o

3. Visuell tidtagning är bättre för miljön än engångschip

Du slipper använda chip som innehåller elektronik, du minskar klimatavtrycket och ditt event blir mer hållbart ifall du väljer mellan manuell tidtagning i stället för engångschip. Det riskerar inte heller att hamna chip ute i naturen.

Elitstart

4. Visuell tidtagning är exakt

Manuell tidtagning erbjuder en hög grad av exakthet. Genom att manuellt registrera löparnas tider tillsammans med målkamera som backup, minskas risken för tekniska fel eller missade registreringar.

Bild från BOR

5. Bättre resultat med visuell tidtagning

Med visuell tidtagning kan resultatet bli tillgängligt snabbt efter loppets slut. Deltagarna behöver inte vänta på att deras tid ska behandlas elektroniskt, vilket ger snabbare publicering av resultatlistor än om du använt tidschip.

Low rings

6. Korrigering av felaktiga tider:

Vid visuell tidtagning kan eventuella felaktigheter i tiderna upptäckas och rättas till direkt på plats. Detta ger en mer tillförlitlig tidtagning och minskar risken för felaktiga resultat. Med chiptidtagning får du sällan veta att ett chip är trasigt när deltagaren passerar mållinjen. Det får du veta när deltagaren mailar dig om sitt resultat några dagar efter tävlingen..

78237746 529732510942922 1172523851309907968 o

7. Visuell tidtagning kräver ingen dyr utrustning

Visuell tidtagning kräver inga dyra tidtagningschip eller annan teknisk utrustning. Arrangörerna använder sina mobiltelefoner för att registrera tiderna.

Atlas stones

8. Visuell tidtagning är enkelt att lära sig:

För både arrangörer och funktionärer är manuell tidtagning lätt att lära sig och genomföra. Detta minskar behovet av utbildning och teknisk support.

Water obstacle

9. Du kan använda både iPhone och Andriod för visuell tidtagning:

Manuell, eller visuell, tidtagning är kompatibelt med alla typer av mobila enheter. Deltagarna kan enkelt använda sina egna smartphones för att ta del av sina tider och resultat.

Paulina Sjöberg

10. Liveresultatet visas direkt

Med tidtagning appen RaceDay så skapas ett liveresultat som dina deltagare kan ta del av i samma sekund som den första löparen passerar mållinjen. Liveresultatet visas via länk på ditt event och uppdateras i realtid.

Bild från Ultimate

11. Det officiella resultatet publiceras direkt när du är klar

När du är klar med ditt event och eventuella korrigeringar av tider är gjorda så publicerar du ditt resultat och liveresultatet blir blixtsnabbt ett officiellt resultat. Så enkelt!

Sammanfattningsvis:

Sammanfattningsvis är visuell tidtagning ett kostnadseffektivt och tillförlitligt alternativ till tidtagningschip vid löplopp. Med exakta resultat och möjlighet att direkt korrigera felaktiga tider erbjuder visuell tidtagning en smidig och snabb upplevelse för både arrangörer och deltagare. Dessutom eliminerar det behovet av dyr utrustning och tekniska krångel, vilket gör visuell tidtagning till ett attraktivt val för löpevenemang av alla storlekar. Så nästa gång du deltar i ett lopp, håll utkik efter visuell tidtagning för en smidig och problemfri löparupplevelse!

Här läser du mer om World of Races och här skapar du enkelt en organisation kostnadsfritt: https://worldofraces.com/sv/for-race-organizers